Křenové toasty |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Surovinyl nakrájená vekacca 150g strouhaného křenu 250g strouhaného eidamu 3-4 vejce špetka soli ml.pepř ml.sladká paprika olej na smažení barevná paprika rajčata čerstvá okurka petrželka - dle možností na ozdobu. PostupV míse spojíme nastrouhaný sýr a křen, přidáme vejce /aby vzniklá hmota nebyla ani příliš řídká, ani příliš hustá/, sůl a pepř, promícháme a nakrájené plátky veky /můžeme dělat i jednohubky z rohlíků/ lehce potřeme po jedné straně asi půlcentimetrovou vrstvou, lehce poprášíme paprikou a touto stranou vkládáme do rozpáleného oleje. Když je sýrová strana do růžova opečená, toasty obrátíme a lehce opečeme i z druhé strany. Vyndáme na ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje,ozdobíme zeleninou. Může být i sterilovaná kapie nebo steril.červená řepa. Podáváme teplé. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |