Gnocchi s tvarohovou omáčkou |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny1 kg brambor30 g másla 300 g hladké mouky 2 vejce 40 g másla sůl červený pepř Omáčka: 200 g měkkého tvarohu 150 g plísňového sýra 150 ml mléka svazek jarní cibulky 100 g stonkového celeru 20 g másla sůl PostupBrambory očistíme a uvaříme doměkka. Rozmačkáme je, přidáme 30 g másla, mouku, rozšlehané vejce. Vše dobře vymícháme a necháme vychladnout. Na pomoučněném vále těsto rozpůlíme a z každé poloviny vyválíme váleček o průměru asi 3 cm. Z válečků krájíme kolečka silná 1 cm a každý stiskneme zadní stranou vidličky. Gnocchi vaříme ve slané vodě asi 2 minuty. Pak je scedíme, necháme okapat a pak na rozehřátém másle mírně osmažíme. V mixéru připravíme omáčku z tvarohu, nastrouhaného sýra a mléka. Cibulku oloupeme, celer očistíme, obojí nakrájíme na plátky, osmažíme na másle, zalijeme tvarohovou směsí a za stálého míchání povaříme několik minut. Nakonec podle chuti osolíme. Gnocchi rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a posypeme roztlučeným červeným pepřem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |