Selské brambory |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny750 g brambor (nejlépe lojovitých)400 g mletého masa 50 g slaniny 2 cibule 4 lžíce oleje 2 malé sterilované okurky na špičku nože mletého kmínu sůl, pepř 150 g kysané smetany 5 lžic nasekané pažitky PostupDen předem uvaříme ve slupce v osolené vodě brambory (asi 25-30 minut). Scedíme je, necháme vychladnout a přikryté je dáme do chladna. Druhý den oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji v hlubší pánvi. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a opékáme je na slanině. Přidáme polovinu cibule a ještě krátce opečeme. Osolíme, opepříme a podle chuti okmínujeme. Na oleji opečeme mleté maso dosypka, přidáme zbývající cibuli, osolíme a opepříme. Okurky rozpůlíme a s masem vmícháme do brambor. Ozdobíme pažitkou.Podáváme s kysanou smetanou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |