Zapečená bramborová kaše |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny500 g brambor2 cibule 1 cuketa 4 rajčata 6 lžic olivového oleje 500 g směsi mletého masa 3 lžíce rajského protlaku na špičku nože chilli koření 125 ml vývaru (masox) 125 ml mléka 30 g másla 200 g sýra feta 2 stroužky česneku sůl, pepř PostupBrambory vaříme ve slupce asi 20 minut. Pak je slijeme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji dobře opečeme mleté maso. Přidáme cibuli, cuketu a asi 5 minut opékáme. Vmícháme rajský protlak, sůl, pepř, chilli a vývar, promícháme a dusíme dalších 10 minut. Do prolisovaných brambor vmícháme horké mléko a máslo, osolíme a opepříme. Do kaše prolisujeme česnek a přidáme rozdrobený sýr. K mletému masu přidáme rajčata a podle potřeby přisolíme. Do vymaštěné zapékací mísy dáváme vedle sebe střídavě maso a bramborovou kaši. Posypeme kostičkami zbylého sýra a v troubě předehřáté na 175.C zapékáme 20-25 minut.Můžeme podávat s houbovou, koprovou nebo cibulovou omáčkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |