Plněné pečené brambory II |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny8 velkých brambor (asi po 150 g)4 celozrnné suchary 4 rajčata 2 jarní cibulky 220 g goudy 1 vejce 1/2 lžíce másla PostupBrambory důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a pak je dáme vařit asi na 25 minut. Potom z nich slijeme vodu a necháme je vystydnout. Suchary rozdrobíme. Slupku rajčat nakrojíme do kříže, pak je krátce ponoříme do vařící vody, sloupneme, rozčtvrtíme a odstraníme jadérka. Dužinu rajčat nakrájíme na drobné kostičky. Cibulky omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Goudu nakrájíme na malé kostičky. Vejce rozšleháme a smícháme se suchary, rajčaty, cibulkou a goudou. Směs nesolíme, sýr je dost slaný. Z vychladlých brambor seřízneme vršky a opatrně vydlabeme vnitřek. Dužinu brambor důkladně rozmačkáme a promícháme s náplní. Brambory směsí naplníme, vyrovnáme na tukem vymazaný pečící plech a pečeme v předehřáté troubě na 200.C asi 25 minut.Poznámka: náplň můžeme okořenit tymiánem nebo prolisovaným stroužkem česneku. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |