Francouzské brambory (skládané) |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 kg brambor2-3 vejce 100 g tuku nebo oleje 250 ml mléka 200 g uzeného masa nebo měkkého salámu 20 g strouhaného sýra sůl, pepř PostupBrambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s masem nebo uzeninou nakrájenou na kousky. Každou vrstvu brambor pokropíme olejem nebo rozpuštěným tukem a osolíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby, po 10 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce se špetkou pepře a dáme znovu péci dorůžova.Poznámka: Vrstvu uzeného masa nebo uzeniny můžeme proložit cibulí nakrájenou na kostičky. Podáváme se sladkokyselými okurkami, rajčaty nebo zeleninovými saláty. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |