Cmunda (bramborák) |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny1 kg brambor1 vejce 4-5 stroužků česneku 1 lžíce mléka sůl majoránka 1 lžička celého kmínu 1 lžíce hladké mouky olej na smažení PostupSyrové brambory okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle (můžeme použít kuchyňský robot). Dáme do mísy, slijeme z nich vodu a promícháme s mlékem (aby nehnědly). Přidáme očištěný a prolisovaný česnek, kmín a majoránku a vejce. Podle potřeby zahustíme těsto moukou. Osolíme.Na pánvi rozpálíme olej a naneseme těsto, rozetřeme ho do tenčí placky. Pečeme na středním plameni dozlatova po obou stranách. Varianta: do bramborákového těsta můžeme přimíchat na kostičky nakrájenou uzeninu. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu, v tom případě je smažíme na lívanečníku. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |