Bramborové vdolečky od hradecké babičky |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny300 g brambor300 g hrubé mouky 40 g másla 40 g cukru 1 vejce 2 lžíce mléka droždí PostupBrambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Všechny přísady dobře nahřejeme. Těsto zaděláváme v míse, brambory zasypeme moukou a uprostřed uděláme ïůlek. Do vlažného mléka vmícháme droždí, vlijeme do ïůlku a necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a změklé máslo. Vypracujeme těsto, z něho pak na vále děláme na pomoučněném válu vdolečky. Uprostřed každého uděláme palcem ïůlek. Vdolečky necháme kynout asi 2 hodiny zakryté utěrkou, pak je smažíme v oleji napřed ïůlkem dolů.Na hotové vdolečky dáme do ïůlku marmeládu a případně zdobíme šlehačkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |