Zapečené brambory se šlehačkou |
Napsal uživatel Jupík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Surovinysyrové brambory-podle velikosti zapékací mísy25 dkg gothaje v celku-nakrájíme na kousky 3 větší cibule-nakrájíme na půlkolečka 4 lžíce kečupu ( sladký ) 4 lžíce sojovky Heinz 1 šlehačka sůl,pepř PostupZapékací mísu vymažeme olejem, poklademe kolečkama brambor, na to kousky gothaje, na to cibuli, osolíme opepříme, to opakujeme dokud neni mísa plná, podlejeme trochou vody, přiklopíme a pečeme.Když jsou brambory měkké,tak v hrnečku rozmícháme sojovku s kečupem( aby se to lépe rozlilo,dám pár kapek vody) a vlijeme, necháme to péct asi 3-5 min. odklopené a pak vlijeme šlehačku a necháme dalších 5 min. péct.--je možné vynechat gothaj a na dno dát kuřecí řízky |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |