Bramborový nákyp |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny1 kg brambor2 cibule 1 lžička másla 2 lžíce slunečnicových semínek 250 ml mléka 250 ml hovězího vývaru (z kostky) 2 vejce 2 lžíce ovesných vloček 2 lžíce strouhanky muškátový oříšek sůl pepř PostupBrambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Cibule oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Zapékací formu vymastíme a na dno dáme plátky cibule, na ně brambory a posypeme slunečnicovými semínky.Troubu předehřejeme na 200 °C. Mléko rozšleháme s hovězím vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Pokrm posypeme vločkami a strouhankou a zalijeme mléčnou směsí. Pečeme po dobu 50 – 60 minut, po 30ti minutách přikryjeme dle potřeby alobalem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |